Kajzer gulaš

Sastojci:

  • 800 g goveđeg mesa
  • 1 dl ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 sveža crvena paprika
  • 1 kašike VITAMINOVE crvene slatke HORGOŠKE PAPRIKE
  • malo brašna
  • 1,25 dl belog vina
  • začinjeno sirće
  • 1/4 l goveđe supe (može od kocke)
  • 1/8 l pavlake
  • 100 g butera
  • beli luk,
  • so
  • VITAMINOV crni mleveni biber

VITAMINOV crni mleveni biber
Goveđe meso iseći na deblje komade, luk očistiti i sitno iseckati. Papriku oprati, prepoloviti, očistiti od semenki i izrezati na krupnije komade. Meso posoliti, pobiberiti i na vrelom ulju malo propržiti, pa sud poklopiti i dinstati, dok ne omekša. Posle toga izvaditi meso, doliti još malo ulja i na njemu ispržiti luk i papriku. Kada se omekšaju, dodati brašno i crvenu mlevenu HORGOŠKU PAPRIKU i preliti sa 1 kašikom sirćeta. Ovu smesu naliti goveđom supom i kuvati 10-15 minuta. Umutiti pavlaku, dodati so, biber i izgnječen beli luk. Sve ovo umešati u prethodno pripremljenu goveđu supu i prokuvati. Skinuti sa vatre, dodati hladan buter u sitnim komadima i sve kratko umutiti mikserom. U ovu smesu dodati meso i pre serviranja sve ponovo prokuvati. Kao prilog služiti testo, knedle ili kajzer zemičke.

 

 

 

 

 

 

Vitamin Horgoš
Prehrambena industrija "Vitamin" d.o.o
Segedinski put br. 43
24410 Horgoš